Restaurace Plzeň

Katalog pohostinských zařízení, klubů, restaurací a hospod. Možnost vyhledávání dle piva, druhu kuchyně, dle okresu, lokality nebo kraje. Možnost řazení dle hodnocení.
České hospody a restaurace


Registrace | Zapamatovat
Přidat podnik



Uživatelské recenze Rokycany

Celkem 146 recenzí

Ladamatas - Těškovská hospoda
12. červenec 2016 | 07:27

prijemna obsluha, s prijemnym posezenim. neni co vytknout


kocour - Na Statku
16. duben 2016 | 16:06

Majitelem restaurace je J.Šmíd.

Kdo se skrývá za jménem Josef Šmíd (číslo služebního průkazu 218 075)

Narozen dne 26.12.1961 v Rokycanech.

Dne 28.05.1981 ukončil maturitní zkouškou Střední průmyslovou školu stavební v Plzni, a to z velice podprůměrným prospěchem. Ještě před ukončením střední školy podává 2.12.1980 žádost o přijetí do Pohotovostního pluku SNB Praha. Jmenovaný pluk se vyznačoval zejména zásahy proti tzv. nepřátelům socialistického zřízení a svojí činnost završil brutálním zásahem na Národní třídě v Praze dne 17.11.1989. Ve své žádosti zdůrazňuje, že se mu služba u pluku líbí a slibuje, že bude poctivě sloužit socialistickému zřízení a zůstane věren všemu pracujícímu lidu. A tak dne 25.02.1982 kádrovým rozkazem velitele Pohotovostního pluku VB ČSR je J. Šmíd přijímán do služebního poměru od 01.03.1982 a jmenován do hodnosti strážmistra a současně byl ustanoven do funkce FREGVENTANT III. praporu PP VB ČSR. Jednou z podmínek pro přijetí za příslušníka SNB byla i oddanost socialistickému společenskému zřízení. Podpisem pracovní smlouvy získává i náborový příspěvek 5.000,-Kčs. Již od počátku své služby je horlivým soudruhem, který si plní své závazky na výbornou, a tak získává titul "Vzorného frekventanta". Další povýšení nenechává na sebe dlouho čekat. Přes hodnost nadstrážmistra k hodnosti podpraporčíka, kterou získal dnem 01.09.1986. Vlastnímu povýšení předcházela i jeho osobní žádost o přeložení od PP VB ČSR k oddělení StB Plzeň. A tak jeho kariéra příslušníka StB začíná dnem 01.09.1985 u 3. oddělení I. odboru správy-StB KS SNB Plzeň a od 01.03.1987 přechází do další složky StB, a to 4.oddělení I. odboru správy StB Plzeň. V témže roce ukončuje dvouletý důstojnický vzdělávací cyklus školy Federálního ministerstva vnitra se specializací "Operativní služba StB" s vyznamenáním. Povyšuje na podporučíka a svojí kariéru povyšování ukončuje dnem 01.07.1989, kdy je naposledy ve své kariéře příslušníka StB povýšen do hodnosti poručíka. Tomu všemu předchází i návrh medaile za službu vlasti, kterou získal za obětavé a iniciativní plnění služebních úkolů.

Za úspěšným služebním postupem je jeho pracovní horlivost. Každý příslušník StB měl v popisu práce nábor určitého počtu agentů a důvěrníku. Jednoduše řečeno udavačů. Ani Šmíd nebyl žádnou výjimkou.

Podívejme se na akce, na kterých se podílel on nebo celé jeho oddělení. V hledáčku StB byli nejen občané této země, ale také vysídlenci, kteří byli možným dobrým zdrojem informací ze zahraničí. V akci ?Fotograf?, která byla zaměřena na občana A.U. bývalé ČSSR, který se legální cestou vystěhoval, stačilo, aby byl na nesprávném místě v nesprávný čas a pořizoval fotografie své dcery neúmyslně v blízkosti vojenského objektu a byl v hledáčku StB. Každou svojí návštěvu rodné země pak musel příslušníkům StB odůvodňovat a strachovat se, že dojde ke kompromitaci jeho osoby v SRN. Dalším případem pro horlivého úředníka StB byla prověřovaná osoba F.S, která měla na svědomí jenom to, že obdržela od emigrantky zahraniční osobní automobil a účastnila se pietních aktů pokládání věnců k památníkům amerických vojáků padlých za II. sv. války pořádaných zastupitelským úřadem USA. V akci ?Kybernet? pak jistý vývojový pracovník S.C. vedl korespondenci s obchodním oddělením zastupitelského úřadu Kanady za účelem získání technických prospektů ze zahraničí. To stačilo, aby StB nařídila jeho předvolání a naléhala na jeho spolupráci s ní. A tak bychom mohli pokračovat dál. V akci ?Tony? se zase StB snažila získat ke spolupráci zahraniční občany, kteří navštěvovali své známé na území ČSSR.

Ani v náboru a řízení agentů nebyl Šmíd žádný nováček. Za krycími jmény jako Chameleón, Lesník, Chemik, Tonda nebo Klasa se skrývají konkrétní osoby, které se ke službě pro StB přidaly dobrovolně nebo z donucení. Ani seznam tzv. důvěrníků nepatří mezi jednořádkový dokument. Pod krycími jmény Sandra, Sklenář, Instruktor, Bavor, Atlet a další se zase skrývají skutečná jména tzv. důvěrníků, nebo-li donašečů-udavačů, kteří žijí dodnes v našem okolí. Co však je zarážející, je to, že počet prověřovaných osob, nebo-li sledovaných, je menší než počet všech těch agentů a důvěrníků na ně nasazených. Připočteme-li k tomu aktivní úlohu celé jeho rodiny (rodičů), která se podílela na veřejném vyhrožování spoluobčanů Mirošova s odkazem na svého synka u StB, tak tu máme ideální příklad ?podnikatele? bez jakéko-li morálky a sebereflexe.

Co děla poručík StB J. Šmíd dnes? Je majitelem firmy ROSSO STEEL, a.s. v Mirošově a Zaječí, majitelem společnosti Kovohutě Rokycany, a.s., a také vlastníkem vinařství Kolby, které odkoupil od společnosti Sazka, dříve vlastněné A. Hušákem. Prezentuje se jako finalista roku soutěže Podnikatel roku 2009. Kde jsou jeho sliby o jeho věrnosti k socialistickému zřízení a slib, že pro něj nasadí i život. A takoví lidé mají představovat morální hodnoty tohoto národa. Děkuji, nechci.

Zmíněnou restauraci bych přejmenoval hostinec "U estébáka". Program hostince navrhuji rozšířit o téma "Jak jsem chytal třídního nepřítele". Vyprávění soudruha poručíka a jeho kumpánu nad sklenkou vína z vlastní produkce by určitě přitáhlo zájem veřejnosti a přineslo větší zisk.


nik.kolT - Vignetta
4. listopad 2014 | 15:44

PERFEKTNÍ!


nik.kolT - U Habakuka
4. listopad 2014 | 15:42

Akorát okrádají... několikrát se nám to stalo! Obsluha na pár facek. Nehorázný pajzl


nik.kolT - Restaurant Corso
4. listopad 2014 | 15:38

Tohle je hnus všech hnusů.

Čas se tu zastavil teda sakra dávno, jídla na výběr nic extra.

Když jsme sem šly po maturitě s kamarádkami, tak to bylo teda na pár facek. V kuřecím salátu - krvavé, neopracované maso, v jiném zase místo parmezánu eidam, tak to jsem si myslela, že si dělají legraci, ale čísník tomu dal korunu... na stížnosti neřekl ani ň, jen přinesl účet.

Takže sem už NIKDY!


nik.kolT - Pizzerie Galaxy
4. listopad 2014 | 15:32

TRAGÉDIE!!!

Nemám co dodat..


nik.kolT - Na Statku
4. listopad 2014 | 15:30

Příjemná atmosféra, ALE obsluha hodně nic moc, výběr mizerný, několik let netknutý, na jídlo se dlouho čeká.


Wenda - Kulturní dům Volduchy
2. prosinec 2013 | 14:47

Výborná volba. Zvenku sice socialismus, ale uvnitř příjemná restaurace s ještě příjemnější obsluhou. Na výběr několik hotovek, my na kole zkusili jen chuťovky k pivu, ale vše bylo moc dobré. Zvláštní ocenění pak zaslouží smažené dršťky, třeba s ďábelskou omáčkou! Jako chuťovka na závěr neměly chybu!!! Kuřáci naštěstí zůstali doma.


Pajibo - Restaurace U Čápa
30. červen 2013 | 22:44

Prostředí nic moc, to samé obsluha. Jídlo je připravované pravděpodobně z konzerv. Přitom je drahé. Česnečku jsem v sobě cítila ještě druhý den. Pokud máte hlad, tak možná ...


Terezička - Kulturní dům Volduchy
11. červen 2013 | 15:16

Výborná kuchyně. Jezdíme sem s kamarádkama pravidelně a vždycky jsme si pochutnaly. Akorát nám vadí jako nekuřákům, že se jedná o typickou vesnickou hospůdku, kde se bohužel moc kouří :(


pepos-super - U Václava
25. květen 2013 | 10:44

JSEM Z HAVÍŘOVA, DO TÉTO RESTAURACE CHODÍM TAK 5 KRÁT DO ROKA A JSEM MAXIMÁLNĚ SPOKOJEN. OBSLUHA, JÍDLO A PITÍ NA ŮROVNÍ O HODNĚ DRAŽŠÍCH RESTAURACÍ. PROSTĚ SE TAM VRACÍM RÁD. JOSEF KOZÁK


IvanHasek1 - Minipivovar a pivnice U Stočesů
26. listopad 2012 | 20:53

pivko super, doporučuji


Strana 1 z 13 | následující» | na konec

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Wellness pobyty - široký výběr víkendových pobytů se slevou

Bydlení v novostavbě? Nejširší nabídka nového bydlení na PrahaNovostavby.cz!


Pivní info